Login :
Hasło :
nie masz konta ? zarejestruj się


Faszerowana papryka  
Autor : jeje

Produkt Ilość Jednostka
papryka czerwona szt. 
ryż woreczek 
mięso mielone 50  dkg. 
cebula szt. 
czosnek ząbek 

Czas wykonania : 45 min.
Ilość porcji : 3

Opis potrawy :

Można podawać z sosem pomidorowym - jak do gołąbków.

Przepis :

Ryż ugotować w osolonej wodzie.Na patelni podsmażyć cebulę i skrojony lub
wyciśnięty czosnek.Następnie dodać mięso mielone i wszystko razem
podsmażyć.Przyprawić solą, pieprzem,papryką i ziołami do smaku.Ryż i
podsmażone mięso wzmieszać.Można ewentualnie doprawić całość jeszcze raz.
Papryki umyć odciąć góry tak aby przpominały czapeczki(ogonki zielone
najlepiej zostawić).Wyczyścić w środku. Nadziać farszem i przykryć
"czapeczkami".Potem gotować jak gołąbki.Kiedy papryka będzie miękka
wyciągnąć.Gotowe.

Autor : Agata
  2008-06-04

Ja jestem wielbicielką tej potrawy. Jest prosta do przygotawania a przy tym bardzo smakowita. Papryki można również podać z innymi sosami np grzybowym






Regulamin|Polityka prywatności|Forum|Kontakt


© lodoweczka.pl 2008created by :