Login :
Hasło :
nie masz konta ? zarejestruj się


Karkówka na grilla i nie tylko  
Autor : robert

Produkt Ilość Jednostka
karkówka 0.5  kg. 
cebula szt. 
ser żółty 30  dkg. 
czosnek ząbek 

Czas wykonania : 45 min.

Opis potrawy :

Zimą grill można zastąpić piekarnikiem lub grillem elektrycznym.

Przepis :

Karkówkę podziel na plastry o grubości około 1 cm i delikatnie rozbij
tłuczkiem.Przypraw mięso do smaku solą, pieprzem i papryką.Dobrze jest
skropić je odrobiną oleju i włożyć na 30 min do lodówki.W tym czasie
przygotuj grilla. Cebulę pokrój w talarki i zawiń w folię aluminiową z
odrobiną masła lub tłuszczu.Mięsko wyjmij z lodówki i ułóż na grillu, obok
połóż zawiniętą w folię cebulkę.Grilluj do miękkości, pod koniec pieczenia
ułuż zgrillowaną cebulę na mięsku i posyp serem żółtym. Poczeka aż
powstanie delikatnie zezłocona skorupka i zdejmij z grilla.

Autor : Gigi
  2013-09-12

Przygotowywałam ją na patelni :) pychotka, warte zachodu :D

Autor : 1234
  2017-11-05

sda






Regulamin|Polityka prywatności|Forum|Kontakt


© lodoweczka.pl 2008created by :