Login :
Hasło :
nie masz konta ? zarejestruj się


Łosoś w sosie chrzanowym  
Autor : wika

Produkt Ilość Jednostka
łosoś 200  g. 
Rama Creme Bonjour(chrzanowy) szt. 
śmietana 100  ml 
cytryna szt. 
sól    
pieprz    
papryka słodka w proszku    

Czas wykonania : 15 min.
Ilość porcji : 4

Opis potrawy :

Idealne jako przystawka, szybkie i efektowne.
Najlepiej podawać z
grzaneczkami z masłem czosnkowym i białym winem.

Przepis :

Do wcześniej przygotowanego naczynia poukładać zwinięte w ruloniki  plastry
łososia. Jeśli plastry są duże można je przeciąć na pół. Do osobnej
miseczki dajemy Rama Creme Bonjoury o smaku chrzanowym, dodajemy śmietanę
,sok z ćwiartki cytryny,przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką
papryką i mieszamy. Następnie polewamy ułożone wcześniej ruloniki łososia
sosem i odstawiamy przykryte do lodówki na 20 30 min. 

Autor : Monika
  2008-05-30

Super przepisik. Wczoraj podałam to na małej imprezce i wszyscy byli zachwyceni. Naprawde warto spróbować tego przepisu !! Serdecznie polecam.






Regulamin|Polityka prywatności|Forum|Kontakt


© lodoweczka.pl 2008created by :