Login :
Hasło :
nie masz konta ? zarejestruj się


Nadziewane ruloniki  
Autor : aga

Produkt Ilość Jednostka
szynka 40  dkg. 
ser biały 0.5  kg. 
czosnek ząbek 
majonez łyżka 
śmietana szt. 
sól    
pieprz    

Czas wykonania : 15 min.
Ilość porcji : 6

Opis potrawy :

Świetnie sprawdza się jako przekąska, lub dodatek do zimnej płyty, można
ułożyć z nich potem fantazyjną kompozycje.

Przepis :

Do tej potrawy najlepiej zaopatrzyć się w duże plastry szynki, dobrze jeśli
nie są kruche.do miski wrzucamy ser biały (tawróg), przeciskamy przez
praskę czosnek, dodajemy majonez i śmietane. Dobrze kiedy ser nie jest zbyt
płynny ,żeby nam nie uciekał.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i
mieszamy.Potem wystarczy nałożyć ser na plastrer i zwinąc w rulonik.

Autor : Madzia
  2008-04-13

A ja często robie podobne ruloniki tylko na koniec ułożone zalewam galaretą z dodatkiem pikli. Pyszne i świetnie wygląda na imprezce w domku.






Regulamin|Polityka prywatności|Forum|Kontakt


© lodoweczka.pl 2008created by :