Login :
Hasło :
nie masz konta ? zarejestruj się


Pączki z twarogu  
Autor : Anita

Produkt Ilość Jednostka
jajka szt. 
ser biały 0.5  kg. 
mąka szklanka 
cukier 0.5  szklanka 
soda łyżka 

Przepis :

Twaróg zemleć i utrzeć. Dodać jajka na przemian z cukrem.Następnie dodajemy
mąkę a na samym końcu nie zapominamy o sodzie.Całość dobrze mieszamy.Na
rozgrzany olej za pomocą łyżki kładziemy średniej wielkości kulki.Powinny
być w oleju zanurzone do połowy.Smażyć z obu stron przez mniej więcej 15
minut.Gotowe pączki kładziemy na bibule kuchennej, by osączyć je z nadmiaru
tłuszczu. Gdy pączki ostygną,posypać je przesianym cukrem pudrem.Smacznego

Autor : madzia
  2008-05-12

Bardzo ciekawy przepisik a przy tym bardzo smakowity. No i znacznie mniej roboty niż przy "standardowych pączkach". Polecam wszystkim !!






Regulamin|Polityka prywatności|Forum|Kontakt


© lodoweczka.pl 2008created by :