Login :
Hasło :
nie masz konta ? zarejestruj się


P±czki z twarogu  
Autor : Anita

Produkt Ilo¶ć Jednostka
jajka szt. 
ser biały 0.5  kg. 
m±ka szklanka 
cukier 0.5  szklanka 
soda łyżka 

Przepis :

Twaróg zemleć i utrzeć. Dodać jajka na przemian z cukrem.Następnie dodajemy
m±kę a na samym końcu nie zapominamy o sodzie.Cało¶ć dobrze mieszamy.Na
rozgrzany olej za pomoc± łyżki kładziemy ¶redniej wielko¶ci kulki.Powinny
być w oleju zanurzone do połowy.Smażyć z obu stron przez mniej więcej 15
minut.Gotowe p±czki kładziemy na bibule kuchennej, by os±czyć je z nadmiaru
tłuszczu. Gdy p±czki ostygn±,posypać je przesianym cukrem pudrem.Smacznego

Autor : madzia
  2008-05-12

Bardzo ciekawy przepisik a przy tym bardzo smakowity. No i znacznie mniej roboty niż przy "standardowych p±czkach". Polecam wszystkim !!






Regulamin|Polityka prywatności|Forum|Kontakt


© lodoweczka.pl 2008created by :