Login :
Hasło :
nie masz konta ? zarejestruj się


Seler naciowy na ciepło  
Autor : Agnieszka

Produkt Ilość Jednostka
seler naciowy l. 
fasola czerwona puszka 
pomodory koktajlowe opakowanie 
ryż woreczek 

Czas wykonania : 25 min.
Ilość porcji : 4

Opis potrawy :

Potrawę można wzbogacić o mięsko jeśli ktoś lubi. Szybka i prosta.

Przepis :

Ryż ugotować w osolonej wodzie.Na patelnie z oliwą z oliwek wrzucić
pokrojony w kostkę seler naciowy i poddusić tak aby lekko zmiękł.Następnie
wrzucamy umyte i pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe i fasolkę
czerwona najlepiej wraz z zalewą pomidorową na ostro, w której się
znajduje.Jeśli jest zwykła fasolka czerwona wystarczy dodac około 4 łyżek
soku pomidorowego.Wszystko razem poddusić na patelni około 10 min i na
samym końcu można dodać ryż żeby nabrał smaku sosu. 






Regulamin|Polityka prywatności|Forum|Kontakt


© lodoweczka.pl 2008created by :