Login :
Hasło :
nie masz konta ? zarejestruj się


Zupa pieczarkowa  
Autor : Anita

Produkt Ilość Jednostka
pieczarki 25  dkg. 
cebula szt. 
masło łyżka 
mąka łyżka 
śmietana 0.5  szklanka 
mleko szklanka 
bulion szklanka 
pietruszka łyżka 
koperek łyżka 

Przepis :

Pieczarki oczyścić, umyć ,drobno poszatkować. Obrane cebule opłukać
posiekać jak najdrobniej, włożyć do rondla, dodać masło, udusić pod
przykryciem, po 10 minutach dodać poszatkowane pieczarki, wymieszać. Udusić
pod przykryciem do miękkości. Gdy zmiękną oprószyć przesianą mąką,
wymieszać, podlać wodą, zagotować, dodać gorący bulion odstawić. Wzbogacić
dodatkiem śmietany i gorącego mleka. Przyprawić do smaku solą. Podawać z
kluskami lanymi lub francuskimi. Każdą porcję zupy posypać posiekaną
zieleniną.






Regulamin|Polityka prywatności|Forum|Kontakt


© lodoweczka.pl 2008created by :